Start seizoen 2022-2023

Avonturiers opgelet! Het wordt weer tijd voor avontuur… Wil je komen kijken of scouting ook iets voor jou is? We verwelkomen kijkertjes vanaf 17 september op de Kwet!

Welpen (5,5 – 10 jaar): zaterdag van 10 – 12u

Scouts (11 – 15 jaar): zaterdag van 10 – 12u

Explorers (15 – 18 jaar): zaterdag van 13 – 15u 

Aanmelden om eens te komen kijken, of meer informatie? Kijk op www.lodewijkgroep.nl of mail naar info[@]lodewijkgroep.nl

Op 10 september trappen we al af voor de huidige leden. Die hebben hierover een mail ontvangen.

P.S. zonder vrijwilligers geen scouting! Binnen de leidingteams van Scouting Lodewijkgroep vinden er elk jaar verschuivingen plaats, maar er is altijd wel een speltak op zoek naar nieuwe leiding! Stuur dus gerust een mailtje of kom een keer langs op de Kwet om te kijken welke speltak bij je past. Je mag vrijblijvend bij alle speltakken een kijkje komen nemen, maar pas op: Scouting is verslavend!

2 oktober 2021 open dag

Houd je van spanning en avontuur? Dan dagen wij jou én je vrienden uit om zaterdag 2 oktober mee te doen, want het is Tijd voor Avontuur! We organiseren spannende activiteiten en te gekke spellen voor leden en niet-leden. *XXL* dus deze ochtend is een uurtje langer, zodat iedereen aan alles kan deelnemen: 10.00 – 13.00u

P.S. zonder vrijwilligers geen scouting! Binnen de leidingteams van Scouting Lodewijkgroep vinden er elk jaar verschuivingen plaats, maar er is altijd wel een speltak op zoek naar nieuwe leiding! Stuur dus gerust een mailtje of kom een keer langs op de Kwet om te kijken welke speltak bij je past. Je mag vrijblijvend bij alle speltakken een kijkje komen nemen, maar pas op: Scouting is verslavend!

Start seizoen 2021-2022

Avonturiers opgelet! Het wordt weer tijd voor avontuur… Wil je komen kijken of scouting ook iets voor jou is? We verwelkomen kijkertjes vanaf 18 september op de Kwet!

Welpen (5,5 – 10 jaar): zaterdag van 10 – 12u

Scouts (11 – 15 jaar): zaterdag van 10 – 12u

Explorers (15 – 18 jaar): zaterdag van 13 – 15u

Aanmelden om eens te komen kijken, of meer informatie? Kijk op www.lodewijkgroep.nl of mail naar info[@]lodewijkgroep.nl

Op 11 september trappen we al af voor de huidige leden. Die ontvangen van de week nog een mail hierover (of hebben die al gehad)

P.S. zonder vrijwilligers geen scouting! Binnen de leidingteams van Scouting Lodewijkgroep vinden er elk jaar verschuivingen plaats, maar er is altijd wel een speltak op zoek naar nieuwe leiding! Stuur dus gerust een mailtje of kom een keer langs op de Kwet om te kijken welke speltak bij je past. Je mag vrijblijvend bij alle speltakken een kijkje komen nemen, maar pas op: Scouting is verslavend!

Scouting Lodewijkgroep wint ScoutOn award

Scouting Lodewijkgroep uit Sas van Gent heeft een landelijke prijs gekregen voor ‘Beste leidingteam van Nederland’. De prijs werd tijdens een online-uitreiking in Zeewolde overhandigd. De Lodewijkgroep versloeg de leidingteams uit Best en Katwijk.

Scouting Nederland was op zoek naar hét leidingteam dat volgens heel Nederland écht iets bijzonders heeft neergezet tijdens de lockdowns en alle coronamaatregelen van het afgelopen jaar. Het leidingteam dat niet bij de pakken neer ging zitten, maar de schouders eronder heeft gezet om zo hun jeugdleden te blijven uitdagen. “Niets doen was voor ons geen optie. Ik keek net zo uit naar onze digitale zaterdagen als de kinderen dat deden. We probeerden iedere week iets anders te bieden, dat houdt het uitdagend” aldus scoutsleiding Valerie van de Velde.

#ikscoutthuis

De activiteiten waren divers. De scouts hebben fotochallenges en rollenspellen uitgevoerd en deden digitale hikes met behulp van Google maps. De slaapmatjes moesten aangerukt worden voor de digitale yoga-sessie die voor veel hilariteit zorgde. “We hebben ook online workshops gegeven in koken, knopen en kaartlezen. Op voorhand deden we dan knapzakjes in de brievenbussen met materialen die ze nodig hadden.” Uiteraard waren er digitale mankementen. “We moesten creatief denken om onze activiteiten te vertalen naar digitaal. Mocht er een derde lockdown komen, dan hebben we al een stapel nieuwe ideeën liggen. Al hopen we natuurlijk dat we buiten mogen blijven spelen.”

Op voorgedragen leidingteams uit heel Nederland kon vooraf gestemd worden voor de ScoutOn-awards. Daar rolde een Top-3 uit die dit weekend afreisde naar Zeewolde, het scoutinghart van Nederland. Het team uit Sas van Gent was aangedragen door een ouder en had veel stemmen weten verzamelen. Als VIP-gasten waren ze dus ook op de livestream te zien.

Het was een avond vol muziek met live-optredens, een pubquiz, challenges en een kookworkshopje met Pierre Wind. Er werden ook ingezonden filmpjes getoond van o.a. Koningin Máxima en Bear Grylls die alle vrijwilligers bedankten voor hun inzet in Corona-tijd.

Om iets over 9 werd bekend gemaakt dat de Scouting Lodewijkgroep dus de meeste stemmen van Nederland had binnen gehaald. Naast een bord en oorkonde voor in het clubgebouw, ontvingen ze ook een tegoedbon voor een kamp op het Zeewolde terrein met de scouts en een boom op het Zeewolde terrein zal naar de Lodewijkgroep vernoemd worden.

De scoutsleiding heeft een fantastische dag gehad. Iedereen die op ons gestemd heeft: DANK! DANK! DANK!

Corona update februari 2021

Vanaf komende zaterdag, 20 februari, zal een groot deel van de groep weer gaan
draaien. Per speltak gaat dat iets anders, hieronder volgt de uitleg.


Welpen: draaien vanaf komende zaterdag ’s ochtends van 10.00 tot 12.00u. De
opkomsten vinden zoveel mogelijk buiten plaats, alleen bij erg slecht weer wordt
naar binnen uitgeweken. Voor februari en maart is de opkomsttijd ’s ochtends, als
het in april nog steeds aangeraden wordt apart te draaien zal dit weer de middag
worden.
Scouts: draaien vanaf komende zaterdag ’s middags van 13.00 tot 15.00u. De
opkomsten vinden uitsluitend buiten plaats, de Kwet zal op slot zijn en alleen voor
de leiding toegankelijk. Als de weersverwachting te slecht is draaien we online, de
beslissing hierover valt uiterlijk vrijdagavond 20.00u. Als we online draaien krijg je
hierover een mail en zal je dit ook heel snel in de Scoutscorner app kunnen lezen.
Hoor of lees je niets, dan is het gewoon bij de Kwet draaien.
Explorers: blijven voorlopig even online draaien. Daar zijn twee redenen voor, de
avondklok is nog steeds van kracht en in de landelijke richtlijnen staat heel duidelijk: maximum leeftijd voor jeugdleden is 17 jaar. Na 8 maart mogen de explorers op eigen terrein weer “buiten spelen”
Stam: ook hier zal het voorlopig even online draaien blijven.
Voor de maanden februari en maart zijn de tijden voor Welpen ’s ochtends en Scouts ’s middags, indien nodig draait dit per 1 april weer om. Wij begrijpen dat het ’s middags draaien niet voor iedereen even handig is, om de pijn te verdelen worden de middagen ook over de speltakken verdeeld. Dit is ook om drukte bij het halen en brengen te verdelen.


Er gelden nog steeds een aantal “spelregels” voor tijdens de opkomsten:
-Bij de Scouts houden we 11⁄2 meter afstand tot de leiding. Ook de leiding onderling houdt 1 1⁄2 meter afstand. Ook bij de Welpen houdt de leiding onderling 1 1⁄2 meter afstand.
-Bij het brengen/ halen, blijf bij voorkeur in de auto of bij je fiets. Even wachten tot
na het openen of even op het terrein wachten totdat het programma afgesloten is,
dat is helaas niet mogelijk. Liefst ook niet op de parking in de auto wachten, maar
direct wegrijden.

-Sanitair bezoek dient zoveel mogelijk vermeden te worden, dus ga thuis nog even
naar het toilet voordat je naar de Kwet komt. Wij zullen zorgen voor voldoende zeep en papieren handdoeken bij de wasbakken in de gang.
-Bij klachten, of als je wacht op een testuitslag, blijf je thuis. Ook als een huisgenoot klachten heeft én op een testresultaat wacht blijf je thuis.

Corona update 17 december 2020

Beste scoutingouders/verzorgers, beste Welpen, Scouts, Explo’s en Stamleden,

Het nieuws wat je eigenlijk niet horen wil kwam dan toch afgelopen maandag. Heel Nederland zit sinds dinsdagmorgen weer vrijwel volledig op slot. Dat betekent dat in ieder geval t/m 16 januari alle opkomsten in en bij de Kwet niet doorgaan.

Voor de Welpen, Scouts en Explos wordt er hard aan gewerkt om de komende tijd online programma aan te bieden.

Bij vragen, neem even contact op met de leiding.

Als laatste, blijf gezond, prettige feestdagen en voor iedereen een heel goed 2021!

Start seizoen 2020-2021

Komend weekend gaat het nieuwe seizoen starten!

Welpen, 5-10 jr, zaterdag 29 augustus 10.00-12.00u

Scouts, 11-15 jr, zaterdag 29 augustus 10.00-12.00u

Explorers, 15-18 jr, vrijdag 28 augustus 19.30-21.30u

Ben je in de leeftijd van 5-9 jr en wil je eens komen kijken bij de scouting of het wat voor jou is? Zaterdag 12 september houden we speciaal van 10.00 – 13.00u een leuke kijkopkomst! Voor meer info: welpenleiding@lodewijkgroep.nl

Zomerkampen

Deze week zijn de richtlijnen van Scouting Nederland bekend gemaakt. Deze hebben wij uitgebreid bestudeerd en vanmiddag hierover met het leidingteam over gesproken en een besluit genomen.
De richtlijnen zoals die er nu staan geven ons onvoldoende ruimte om de kampen op een leuke manier te organiseren, dus we hebben besloten om niet op zomerkamp te gaan. Het hoofddoel van zomerkampen is om samen een leuke, gezellige en avontuurlijke week beleven.

Echter, dit betekent zeker niet dat we deze zomer helemaal niets doen. Per speltak is er een apart alternatief programma.

Voor de Welpen zal er tijdens de week van 13-17 juli een activiteitenweek zijn.
De Scouts blijven de hele zomer op zaterdag doordraaien.
Ook de Explos zullen de volledige zomer op vrijdagavond doordraaien.
Voor de Stam zijn er weer plannen om elkaar weer te zien deze zomer.

Voor de leden is er een uitgebreidere brief opgesteld die in de mailboxen terug te vinden is.
Precieze plannen en programma’s worden zsm kenbaar gemaakt aan de betreffende leden. We weten nu welke richting we nemen, dan kunnen we eindelijk plannen gaan maken. We hopen op wat begrip hiervoor 🤞

Corona-update

Beste scoutingouders/verzorgers, beste Welpen, Scouts, Explo’s en Stamleden,


We zijn inmiddels alweer een paar weken verder in de hele coronacrisis. Hoewel crisis, mijn directe opdrachtgever qua werk wil niet van een crisis spreken, hij ziet juist weer nieuwe kansen. En zo kan je het ook bekijken.
Ondertussen is het al een aantal weken heel erg rustig op de Kwet. De komende tijd zal dat nog zo blijven, momenteel is het advies van Scouting Nederland om alle activiteiten tot 31 mei niet door te laten gaan. Wij volgen dat advies. Eind april worden de nu geldende maatregelen opnieuw bekeken. Dan is er ook meer zicht op wat dit allemaal voor de rest van het seizoen gaat betekenen.
Dat betekent niet dat er de komende 10 weken helemaal niets te beleven gaat zijn.
Met de Scouts hebben we al een tweetal zaterdagochtenden online gedraaid, ook de Welpen gaan hier de komende weken mee in de slag, de mail hiervoor is inmiddels verstuurd. Aan de Explos de uitdaging om hier zelf een invulling aan te geven.
Een aantal wat grotere activiteiten zijn inmiddels wel al van de kalender af gevallen. Zo zal het Zepaka definitief niet doorgaan (maar wel in digitale vorm, info volgt), ook het Welpen weekeinde is definitief afgelast. Alle activiteiten rond 100 jaar Welpen zijn een jaar doorgeschoven. Ook de geplande wafelactie op 11 april zal niet doorgaan. De huidige planning is om deze alsnog in juni te houden, een exacte datum is nog niet bekend.
Voorlopig staat ons zomerkamp wel nog met hele grote letters in onze agenda’s. We gaan er op dit moment van uit dat tegen juli aan het leven in Nederland en België weer enigszins normaal is zodat we wel op zomerkamp kunnen.
We blijven natuurlijk alle ontwikkelingen volgen. Voor wat betreft de diverse online programma’s wordt je door je eigen speltakleiding op de hoogte gehouden.

#ikscoutthuis.

Als laatste, wees voorzichtig en blijf zoveel mogelijk binnen!
Met vriendelijke groet,
Namens bestuur en leiding van Scouting Lodewijkgroep Sas van Gent
Jelle Bronwasser
Groepsvoorzitter

NL DOET 2020

NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Doe je mee?

De Scouting Lodewijkgroep doet jaarlijks mee aan de NL Doet actie als klusaanbieder. Het scoutingterrein rondom “De Kwet” is een veilige speelplaats voor vele kinderen, en met jaarlijkse inzet van wat extra vrijwilligers kan dit ook zo blijven. Op 13 en 14 maart hopen wij dus ook velen te kunnen verwelkomen.

Wij plegen dit weekend onderhoud aan de speeltoestellen, gebouwen, bomen, en gaan verder met de strijd tegen het onkruid. Super-handigheid is geen vereiste 😉 Er zijn klusjes voor handige mensen en minder handige mensen. En koffie en koeken voor de vrijwilligers natuurlijk. Meer weten? Stuur een mailtje aan info[@]lodewijkgroep.nl

« Oudere berichten

© 2023 Scouting Lodewijkgroep

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑