Lodewijkgroep ontvangt Rabo Clubkas-cheque

Zaterdag 22 april hebben een Scout en een Welp de Rabo Clubkas-cheque in ontvangst genomen. Het  was het een feestelijke uitreiking in het Industrieel Museum. Lees verder

Start seizoen 2016-2017

I.v.m. de Sasse kermis zaterdag a.s. is de start van het seizoen vrijdagavond 9 september voor alle speltakken!

Iedereen is welkom vanaf 19.00 uur. Programma sluit officieel om 21.00 uur, maar bij mooi weer gaan we nog even door 😉

Afsluiting seizoen

Afgelopen 9 juli hebben we het scouting seizoen feestelijk afgesloten met een vernieuwde editie van scoutpop! Het was geweldig weer en een gezellig feestje met een bonte middag, een luxe BBQ, groots vreugdevuur en disco ter afsluiting. Enkele sfeerfoto’s zijn te vinden op onze Facebook. Over twee weken zullen de welpen en scouts op zomerkamp vertrekken, en later in augustus ook de explorers. Foto’s hiervan zullen ook op onze Facebook geplaatst worden.

In september zal het nieuwe seizoen starten. Welke datum precies is nog niet bepaald, maar we houden u op de hoogte!

Kwet lastig bereikbaar in mei / juni / juli 2016

In mei, juni en juli is de Kwet aan de Sportkade moeilijker bereikbaar met de auto, maar het is nog steeds mogelijk. Er liggen rijplaten op de heuvel naar de brug toe.

http://www.terneuzen.nl/Inwoners_Terneuzen/Verkeer_en_vervoer/Werk_in_uitvoering/Werkzaamheden_Sas_van_Gent

Rabobank Clubkas Campagne

Woensdag a.s. gaat de Rabobank Clubkas Campagne weer van start! Alle leden van Rabobank Zeeuws-Vlaanderen worden persoonlijk per post uitgenodigd om hun stemmen op hun favoriete vereniging of club uit te brengen. Dit verloopt via een beveiligde website. Eenmaal op deze website kunt u maximaal 2 van de 5 stemmen op Scouting Lodewijkgroep uitbrengen. Lees verder

WIJ ZOEKEN NOG LEIDING! IETS VOOR JOU?

Bij de scouting Lodewijkgroep krijgen we de laatste tijd veel nieuwe leden bij. Heel gezellig natuurlijk, maar we zouden door deze groei ook zeker wat nieuwe leiding kunnen gebruiken zodat wat flexibeler opkomsten kunnen organiseren. Met de kids doen we allerlei activiteiten zoals knutselen, bouwwerken maken, tochtjes wandelen, bosspelletjes, fikkies stoken en broodjes bakken. Op onze facebook heb je een goed overzicht van onze activiteiten. Lees verder

Start seizoen 2015-2016

Dag iedereen!

De scholen zijn begonnen, en dus komt de eerste opkomst er weer aan. Wij starten het seizoen op 12 september met een vossenjacht! We verwachten de welpen, scouts en explorers om 9.45 uur bij de Kwet. De opening zal om 12.30 uur afgesloten worden.

Trek zeker je wandelschoenen aan, en kleed je goed aan bij kouder weer. We zullen namelijk de hele ochtend buiten zijn!

Wij hebben er enorm veel zin in om jullie allemaal weer te zien! Groetjes, de leiding

Start seizoen 2014-2015

23 augustus zal de eerste opkomst worden van het nieuwe seizoen. Mails hierover zullen zsm ook bij iedereen die aangemeld is bij de Lodewijkgroep in de mailboxen zijn te vinden.

Er is van de zomer ook weer flink geklust bij de Kwet. Zo is de keuken vervangen, en is er veel aan het buitenterrein gedaan. Zo kunnen we de leden weer een veilige en mooie omgeving bieden. Foto’s zijn te vinden op onze Facebook pagina: www.facebook.com/Lodewijkgroep

Einde seizoen 2013-2014 en zomerkamp

Scouting heeft even een zomerstop! 5 juli jl. was afsluiting seizoen. Toen zijn alle welpen en scouts gezellig gaan zwemmen in het overdekte tropische zwembad “Rozenbroeck”.

We hebben nog niet echt afscheid genomen van elkaar… We doen nog gezellig een zomerkamp in de Hoge Rielen (Kasterlee) van 20 t/m 28 juli met alle speltakken. De Explorers gaan sjembekken, de welpen gaan en stap met Asterix en Obelix en de Scouts nemen deel aan de Hunger games.

In de zomer gaan we weer klussen bij de Kwet. Dan zal de stichting met de leiding en klusouders het terrein onder handen nemen. Dit zal de verhuur verder niet in de weg staan. Ook helpen klussen? Meld je aan via info@lodewijkgroep.nl

Binnenkort zullen we bekend maken wanneer seizoen 2014-2015 van start gaat!

KWE regioweekend Robin Hood 24+25 mei

Dit jaar werd ‘het bos op de punt’ in Sas van Gent omgetoverd in Sherwood Forest! Ongeveer 100 welpen uit de hele regio Zeeuws-Vlaanderen hebben bij scoutinggebouw ‘de Kwet’ rondgerend onder leiding van Robin Hood.

Zo heeft een valkenier haar kunsten vertoond met vogels die ook door de kinderen vast mochten worden gehouden. Ook waren er activiteiten als een heuse kabelbaan, boogschieten, burchten bouwen en een kampvuur voorzien. Natuurlijk werd er ook in de tent overnacht.

Vele foto’s van dit zonnige weekend zijn terug te vinden op onze facebook. Regionale media heeft hier ook aandacht aan besteed, hou dus de verschillende media in de gaten!

« Oudere berichten

© 2018 Scouting Lodewijkgroep

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑