vlot_varenSpreekt avontuur, overleven, spel, fantasie, pionieren, kamperen, jezelf ontwikkelen, uit je dak gaan, kortom Scouting jouw ook wel aan? Kom dan gerust eens kijken op een zaterdag. Je bent al voor €76,00 een jaar lang lid. Voor iedere leeftijdsgroep hebben we een speciaal en uitdagend programma.

Onze opkomsttijden zijn als volgt:

Welpen (kinderen van 5 t/m 10 jaar): Zaterdagochtend (10.00-12.00u)
Scouts (kinderen van 10 t/m 15 jaar): Zaterdagochtend (10.00-12.00u)
Explorers (kinderen van 15 t/m 18 jaar): Vrijdagavond (19.30-22.30u)

Alle opkomsten worden gehouden op ons scoutinggebouw “De Kwet”, Sportkade 5 te Sas van Gent. Voor vragen of informatie over de opkomsten kan je mailen naar de teamleider van de betreffende speltak.

Welpen:
Kristy van Hurck
E-mail: welpenleiding@lodewijkgroep.nl
Scouts:
Jelle Bronwasser
E-mail: scoutsleiding@lodewijkgroep.nl
Explorers:
Jeffry Stofferis
E-mail: exploleiding@lodewijkgroep.nl

Wachtlijst

Er mag drie keer vrijblijvend gekeken en meegedaan worden. Indien er besloten wordt tot lidmaatschap, is het verstandig eerst te informeren of de speltak een wachtlijst hanteert. Soms kun je niet terecht bij een bepaalde speltak (leeftijdsgroep) omdat deze al vol is. Scouting Lodewijkgroep draait, net als alle andere scoutingverenigingen, volledig op vrijwilligers. Dit betekent dat we voor het aantal plaatsen in de vereniging direct afhankelijk zijn van het aantal leidinggevenden dat zich wekelijks voor ons wil inzetten.

We willen het scoutingavontuur voor iedereen leuk en uitdagend houden. Voor zowel onze leden als onze vrijwilligers. Om voor een goed en veilig scoutingavontuur te zorgen is het belangrijk dat de verhouding tussen het aantal leden en leiding goed is.

Laat je vooral niet afschrikken door de wachtlijst;  aanmelden kan altijd. Je krijgt dan vanzelf bericht als er plek is.

Word vrijwilliger!

Ben je 18 jaar of ouder? Dan kun je ook bij ons terecht als vrijwilliger. Je kunt bij ons terecht als leidinggevende, bestuurslid, onderhoudsman/vrouw, redactiewerk, en nog veel meer! Interesse? Neem vrijblijvend contact op met één van de vrijwilligers of kom eens een kijkje nemen op De Kwet tijdens één van de opkomsten.