Speltakteken_scouts_2010De Scouts zijn jongens en de meisjes van 11 t/m 15 jaar. Hier leren ze om steeds zelfstandiger te worden. Zo leren ze bijvoorbeeld hun eigen maaltijd klaarmaken (zowel op een fornuis als op een houtvuur), het opzetten van een tent, het pionieren van een keuken en kaartlezen.

Opkomsten

De Scouts draaien iedere zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur in ons gebouw ‘De Kwet’, Sportkade 5 te Sas van Gent.

Kampen

Bij de Scouts zijn er door heel het jaar heen verschillende weekendjes en kampen waar ze aan kunnen meedoen.

Zomerkamp

Het meest geliefde kamp is toch wel zomerkamp. Samen met de Welpenspeltak gaan de scouts een week ‘logeren’ op een andere plek, waarbij ze in tenten overnachten. Gedurende deze week moeten ze onder andere hun eigen maaltijd bereiden

Sureac

Sureac is een jaarlijks terugkerend weekend in het najaar voor alle groepen uit Zeeuws Vlaanderen. Sureac staat vooral in het teken van gezellig samenzijn met leeftijdsgenoten. Ze doen onder andere een Hike, kookwedstrijd of een uitdagend postenspel.

ZePaKa

ZePaKa staat voor voor ‘Zeeuwse Patrouille Kampioenschappen’. Dit is een jaarlijks terugkerend weekend waarin scouts van heel Zeeuws Vlaanderen bij elkaar komen om tegen elkaar te strijden. Wie zijn er de beste scouts van heel Zeeuws Vlaanderen? Tijdens dit kamp laten de Scouts zien hoe goed ze zijn in het maken van een volwaardig avondmaal, het bouwen van een keuken, lopen van een dagtocht en een tent opzetten. Kortom, een kamp waarbij ze leren zelfstandig te zijn en leren om op verschillende vlakken met elkaar samen te werken!