Speltakteken_welpen_2010De Welpen zijn de jongens en meisjes van 5 t/m 10 jaar oud. Iedere week beleven ze samen met de leiding weer een spannend avontuur uit het thema Junglebook. Met zo’n thema prikkelen we we fantasie van kinderen en stimuleren we hun groei en ontwikkeling.

Belangrijke elementen in het spel van de Welpen zijn ‘Respect’ en ‘Samenwerking’. In onze programma’s leggen we hier op speelse wijze de nadruk op.

Opkomsten

De Welpen draaien elke zaterdag van 10.00 t/m 12.00 uur in ons gebouw ‘De Kwet’ te Sas van Gent.

Kampen

Zomerkamp

Het grote kamp waar ieder kind weer naar uitkijkt is het zomerkamp, wat meestal plaatsvindt in één van de eerste weken van de zomervakantie. Tijdens zomerkamp ‘logeren’ de kinderen 5 dagen ergens anders. Dit kan in een tent of een gebouw zijn, maar de locatie van het zomerkamp is altijd op maximaal 1 uur rijden van ons clubgebouw ‘De Kwet’.

KWE-weekend

KWE-weekend staat voor Kabouters-Welpen-Esta’s weekend. Dit is een jaarlijks terugkerend regioweekend, waarbij alle Welpenspeltakken uit heel de regio Zeeuws-Vlaanderen bij elkaar komen. Elk jaar staat één thema centraal. Kinderen doen allerlei leuke activiteiten rond dit thema.

Behalve zomerkamp en KWE-weekend organiseert de leiding soms één of twee extra weekendjes per jaar voor de Welpen. In zo’n weekend doen de kinderen meestal activiteiten die niet in een normale opkomst passen, bijvoorbeeld omdat er daarvoor te weinig tijd is.