Voor iedereen, jong en oud hebben we wel wat. Afhankelijk van je leeftijd en wat je wilt doen, kom je bij een speltak, leiding of wordt je gewoon een vriend. Dus altijd hartstikke leuk!

Heb jij ook zin om bij de scouting te komen, of weet je het nog niet zeker? Kom gewoon een keertje kijken of het je bevalt!

Klik op één van de speltaklogo’s om meer over de speltak te weten te komen.

5 – 10 jaar

11 – 15 jaar

15 – 18 jaar

  LEIDING

 

Soms kun je niet terecht bij een bepaalde speltak (leeftijdsgroep) omdat deze al vol is. We willen het scoutingavontuur voor iedereen leuk en uitdagend houden. Voor zowel onze leden als onze vrijwilligers. Om voor een goed en veilig scoutingavontuur te zorgen is het belangrijk dat de verhouding tussen het aantal leden en leiding goed is. Het aanbod van het aantal leden is soms groter dan het aantal beschikbare vrijwilligers. In dat geval hanteren we een wachtlijst.

Wanneer is mijn kind aan de beurt?

Er mag 3x vrijblijvend gekeken en meegedaan worden. Neem eerst contact op met ons en vermeld de leeftijd van uw zoon/dochter. Wij kunnen u dan zeggen of de speltak een wachtlijst heeft wanneer uw kind komt kijken en dan kunnen eventuele teleurstellingen voorkomen worden.

Het is lastig te zeggen wanneer iemand op de wachtlijst aan de beurt zal zijn. Dit heeft allemaal te maken met de grootte van de wachtlijst, het aantal leden die overvliegen naar een (oudere) speltak, hoeveel kinderen er van de jongere speltak overvliegen naar deze speltak en het aantal leden dat stopt met Scouting.
Daarnaast hanteert Scouting Lodewijkgroep een voorrangregeling voor kinderen van vrijwilligers, en voor broertjes en zusjes die al op de groep zitten.

Vrijwilliger worden?

Vaak heeft een speltak een maximum aantal leden, op basis van het aantal leiding dat er voor de speltak beschikbaar is. Met meer leiding kunnen we meer kinderen laten genieten van het Scoutingspel! Ben jij of ken jij iemand die het leuk vindt een vrijwilligersklus als leiding op te pakken? Neem dan contact op.

Er zijn op dit moment binnen Scouting Lodewijkgroep een aantal vacatures:

  • Scoutsleiding (M/V)
  • Explorerleiding (M/V)
  • Penningmeester (M/V)
    Voor de meer informatie wat deze functies inhouden verwijzen we je graag naar de website van Scouting Nederland of neem contact op.