Speltakteken_explorers_2010

De Explorers zijn de jongeren in de leeftijd van 15 t/m 18 jaar. Werd bij de Scouts nog bijna alles voor je geregeld, nu zal je de wekelijkse programma’s en de jaarlijkse zomerkampen toch echt zelf moeten organiseren.

Dit betekent wel dat je als Explorer écht kunt doen wat je zelf wilt. Een zomerkamp in de Ardennen of zelfs nog verder weg? Geen probleem! Met alle explorers paint-ballen? Gewoon doen! Laat je uitdagen! Jij bepaalt hoe spannend en gek het wordt.

Natuurlijk wordt je niet helemaal aan je lot overgelaten. De begeleiding zal daar waar nodig ondersteuning bieden en je begeleiden in het organiseren van de activiteiten.

Opkomsten

De Explorers draaien iedere zaterdag van 13.00 tot 15.00 uur in ons gebouw ‘De Kwet’, Sportkade 5 te Sas van Gent.

Kampen

Ook de Explorers kennen verschillende kampen. Dit zijn de volgende:

Zomerkamp:

Ook de Explorers houden ieder jaar een zomerkamp. Dit hoeft niet met de rest van de groep. Gaan de Welpen en de Scouts nog naar een terrein op maximaal een uur rijden van het clubgebouw, als Explorer heb je de mogelijkheid om een week te gaan backpacken in de Ardennen of met de fiets door Nederland te trekken. Aan jou de keus!

RSE weekend:

RSE-weekend staat voor Rowan-Sherrow-Explorers weekend. Dit is een weekend, meestal in januari, waarin alle Rowan-, Sherrows- en Explorer-speltakken uit heel de regio samen komen om een feestje te bouwen. Vrijdagavond wordt je door je begeleiding ergens gedropt en moet je zelf de weg naar het gebouw zien te vinden. Op zaterdag-middag kun je kiezen uit verschillende activiteiten en op zaterdagavond is het dan eindelijk tijd voor een knallend feest!

Kom een keer langs of neem contact op!