speltakteken_leidingHet organiseren van de opkomsten en andere activiteiten gaat niet vanzelf. Onze groep beschikt over een enthousiast en gemotiveerd team van leidinggevenden en andere vrijwilligers, die er samen voor zorgen dat de kinderen iedere week weer een uitdagend avontuur beleven.

Als groep hechten wij zeer veel waarde aan de veiligheid van de kinderen. Daarom zijn  al onze vrijwilligers (dus niet alleen leidinggevenden!) verplicht om in het bezit te zijn van een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag). Tevens krijgen al onze leidinggevenden regelmatig mogelijkheden aangeboden om zich middels workshops te ontwikkelen zodat de kwaliteit van onze groep gewaarborgd blijft.

Heb je interesse om wekelijks en gedurende de verschillende kampen een speltak (leeftijdsgroep) te vermaken, leuke programma’s te verzinnen en lekker buiten bezig te zijn? Ben je enthousiast en wil je tijd investeren in een leuke nieuwe hobby? 
Binnen de leidingteams van Scouting Lodewijkgroep vinden er elk jaar verschuivingen plaats, maar er is altijd wel een speltak op zoek naar nieuwe leiding! Stuur dus gerust een mailtje of kom een keer langs op de Kwet om te kijken welke speltak bij je past. Je mag vrijblijvend bij alle speltakken een kijkje komen nemen, maar pas op: Scouting is verslavend!

Iedereen kan in principe leiding worden. Er is geen scouting ervaring vereist. Het is wel goed om te weten dat leiding zijn niet vrijblijvend is. Wanneer je binnen een speltak taken op je neemt, is de speltak van je afhankelijk. Het is dus belangrijk om je aan afspraken te houden.