Scouting Lodewijkgroep uit Sas van Gent heeft een landelijke prijs gekregen voor ‘Beste leidingteam van Nederland’. De prijs werd tijdens een online-uitreiking in Zeewolde overhandigd. De Lodewijkgroep versloeg de leidingteams uit Best en Katwijk.

Scouting Nederland was op zoek naar hét leidingteam dat volgens heel Nederland écht iets bijzonders heeft neergezet tijdens de lockdowns en alle coronamaatregelen van het afgelopen jaar. Het leidingteam dat niet bij de pakken neer ging zitten, maar de schouders eronder heeft gezet om zo hun jeugdleden te blijven uitdagen. “Niets doen was voor ons geen optie. Ik keek net zo uit naar onze digitale zaterdagen als de kinderen dat deden. We probeerden iedere week iets anders te bieden, dat houdt het uitdagend” aldus scoutsleiding Valerie van de Velde.

#ikscoutthuis

De activiteiten waren divers. De scouts hebben fotochallenges en rollenspellen uitgevoerd en deden digitale hikes met behulp van Google maps. De slaapmatjes moesten aangerukt worden voor de digitale yoga-sessie die voor veel hilariteit zorgde. “We hebben ook online workshops gegeven in koken, knopen en kaartlezen. Op voorhand deden we dan knapzakjes in de brievenbussen met materialen die ze nodig hadden.” Uiteraard waren er digitale mankementen. “We moesten creatief denken om onze activiteiten te vertalen naar digitaal. Mocht er een derde lockdown komen, dan hebben we al een stapel nieuwe ideeën liggen. Al hopen we natuurlijk dat we buiten mogen blijven spelen.”

Op voorgedragen leidingteams uit heel Nederland kon vooraf gestemd worden voor de ScoutOn-awards. Daar rolde een Top-3 uit die dit weekend afreisde naar Zeewolde, het scoutinghart van Nederland. Het team uit Sas van Gent was aangedragen door een ouder en had veel stemmen weten verzamelen. Als VIP-gasten waren ze dus ook op de livestream te zien.

Het was een avond vol muziek met live-optredens, een pubquiz, challenges en een kookworkshopje met Pierre Wind. Er werden ook ingezonden filmpjes getoond van o.a. Koningin Máxima en Bear Grylls die alle vrijwilligers bedankten voor hun inzet in Corona-tijd.

Om iets over 9 werd bekend gemaakt dat de Scouting Lodewijkgroep dus de meeste stemmen van Nederland had binnen gehaald. Naast een bord en oorkonde voor in het clubgebouw, ontvingen ze ook een tegoedbon voor een kamp op het Zeewolde terrein met de scouts en een boom op het Zeewolde terrein zal naar de Lodewijkgroep vernoemd worden.

De scoutsleiding heeft een fantastische dag gehad. Iedereen die op ons gestemd heeft: DANK! DANK! DANK!